Konal se rádcovský kurz

Už druhý rok jsme uspořádali střediskový rádcovský kurz PRSK určený pro mladší vedoucí. Letos se ho účastnilo 18 rádců ze všech oddílů střediska. Následuje reportáž jednoho z nich. 

Dne 17. Listopadu jsme se v 5 hodin odpoledne setkali u Lochotínského pavilonku. Odtud jsme pokračovali pomocí aplikace Actionbound v menších skupinkách až do Scio školy. Při cestě jsme plnili různé úkoly a navštívili a poznali jsme i židovský hřbitov.

Po tom, co jsme dorazili, následovala večeře spojená s večerním programem. Byly jednohubky z rohlíků a my jsme si povídali o různých tématech, které jsme měli rozloženy na různých stanovištích v jídelně.

Další den, jsme se vzbudili již v 7:45 za krásného hudebního budíčku, abychom stíhali rozcvičku. Na té jsme se protáhli, a mohli jsme vkročit do vědomostí plné soboty. Od rána až do večera jsme měli po skupinkách plno výukových bloků, jako např. psychologii, metodiku, atd.. Ty byly prokládány svačinami, obědem, ale i aktivitami, na kterých jsme poznali zábavnou hru s vlakem, i jsme se učili nacvičit taneční choreografii. Samozřejmě nechyběla běhačka za tmy nazývána „zombíci“, kdy jsme se naháněli v okolí lochotínského bazénu a umělého ledového hřiště.

V neděli jsme měli další 2 bloky a pak jsme šli na úklid. Úklid byl poklidný, měli jsme dost času. Celý PRSK byl zakončen ceremoniálem, kde jsme se sešli v krojích a kdy jsme obdrželi Certifikát o absolvování střediskového rádcovského kurzu PRSK. Nakonec jsme zatleskali všem a následoval odchod, kdy bylo opravdu příjemné být pouze v Plzni

Matouš B.