Středisková výprava

O víkendu 2. – 4. 10. 2015 se celé naše středisko ICHTHYS vydalo na skautskou výpravu. V pátek se všichni sešli na hlavním nádraží v Plzni, kde jsme nasedli na vlak a vyrazili do Klatov. Tentokrát jsme jeli v opravdu hojném počtu. Jelo nás dokonce něco kolem stovky. V Klatovech jsme se zabydleli v tamější skautské klubovně, ale protože nás bylo tolik, vešli jsme se tam jen stěží. Hned po příjezdu měl každý za úkol obejít různá stanoviště a vyzkoušet si, co mu jde a co ne. Nato nás vedoucí rozdělili do týmů a dozvěděli jsme se, že našim společným cílem je zachránit Robina Hooda a Marianu.

Celé sobotní dopoledne jsme hráli různé zábavné hry a vyzkoušeli jsme si spolupráci ve skupině. Úkoly nebyly jednoduché, proto bylo důležité dát hlavy dohromady a držet při sobě, jinak bychom neměli šanci. Díky naší velké snaze se nám odpoledne podařilo hlavní úkol splnit. Měli jsme velkou radost, protože obě hlavní postavy byly zachráněny ze spárů mocného šerifa. Večer pak každá skupinka dostala drobnou odměnu podle toho, jak moc se jí dařilo. 

V neděli ráno jsme šli na mši svatou do klatovského kostela. Po návratu na základnu měli všichni spoustu práce s balením a uklízením, ale naštěstí se všechno stihlo, a po rychlém obědě jsme už vyrazili na zpáteční cestu. Výprava se všem moc líbila také díky krásnému počasí a zajímavě připravenému programu. A protože nás tam bylo tolik, měli jsme skvělou možnost najít si spoustu nových kamarádů i z ostatních oddílů.

Terka Chuchlíková
autoři fotek: Pepa Krůta, Péťa Smrž

publikováno ve Farním věstníku, listopad 2015