Rekonstrukce hotova!

V srpnu tohoto roku se nám podařilo dotáhnout do úspěšného konce práce na nové kuchyni a koupelně na naší základně u Sv. Jiří. Práce jsme započali vlastními silami na jaře tohoto roku. Sám jsem si tu pořádně "mákl" a poznal své limity. Nebýt mých přátel a obětavých pomocníků, dílo by se nebylo zdařilo.
Hlavní část byla odbyta během května, června a července. V srpnu jsme zakončili elektroinstalacemi, instalací nové kuchyňské linky a nového sprchového koutu. Proti původním plánům jsme některé činnosti (instalace kuchyňské linky, instalace sprchového koutu apod.) přenechali řemeslníkům. Osobně si myslím, že to stálo za to... Však se k nám můžete přijít podívat!

Letos jsme na základně přivítali naše kamarády účasníky českoněmecké cyklistické jízdy Plzeň-Regensburg a měli jsme zde společné zakončení se mší svatou a občerstvením.
Vlastně ihned po dokončení prací využila (ve spolupráci s Klárou Salzmannovou) objekt v letošním roce také Plzeň 2015 jako základnu pro dění kolem srpnového landartu Dračího oka.
Zároveň letos u nás pořádali svůj týdenní tábor skauti z Holandska (konal se už minulý rok).
Vidíte, jak základna i k mému vlastnímu překvapení není zdaleka tak zastrčená, jak jsem si původně myslel. Naopak. Kolikrát je v centru dění - a že se u Sv. Jiří dějí akce nemalého rozsahu, to už ví nejeden Plzeňák.

"Domeček" nebo také "základna U Jiřího" bude i nadále sloužit především potřebám našeho skautského střediska. Nebráníme se však jeho zapůjčení ostatním skautům, jiným organizacím nebo sympatizantům. Vše záleží jen a jen na domluvě. Dům může nyní krom jiného sloužit také jako solidní zázemí se sociálkami a poměrně dobře vybavenou kuchyní, přidružené ke kostelu sv. Jiří. Určitě je možné zde mít například občerstvení po obřadech nebo agapé.

S dokončenou rekonstrukcí "jádra" se konečně o poznání zlepšily ubytovací podmínky. Proto jsme se rozhodli pro nové, adekvátní ceny za pronájmy (viz vlastní stránka základny). A jen tak na závěr - tento rok byla zbudována cyklostezka, která velmi příjemně obchází kopec a dovede Vás k Jiřímu od autobusu rovnou podél řeky... Co víc si přát:-)

Všem pomocníkům, kteří se nasadili pro současný více než uspokojivý stav domu, bych touto cestou chtěl za celé středisko vyjádřit veliké a srdečné díky!

Flintstone