Hledejme cesty 2017

Už po jednadvacáté se konala cesta na kole z Plzně do Řezna. Akce se zúčastnilo na 65 mladých lidí z obou zemí.
Sraz byl v 8,00 hod dne 6. 5. 2017 před ZČU na rozlehlém parkovišti. Tak do hodiny se všichni sešli a mohlo se vyrazit. Již tradicí bylo vřelé požehnání všem účastníkům p. emeritního biskupa Mons. Františka Radkovského.
Poté se vyrazilo z Plzně směrem na Dobřany. Doprovodná vozidla častokrát zastavila a pomohla těm, co již dále nemohli (ale bylo jich poskrovnu). Poskytovali také pití nebo případné občerstvení. Dále se pak jelo přes Dnešice na Koloveč a po té do Hradiště, kde byl výborný oběd. V restauraci, kde jsme již každým rokem stálí zákazníci.
Na obědě se muselo čekat na nejpomalejší skupinu malých cyklistů. Po krátkém odpočinku se znovu nasedlo do sedel a vyrazilo do Domažlic a okolo rybníku Babylon. A to už se blížily námi očekávané německé hranice. Za kterými se už tyčily střechy Furt im Waldu. Do Furt im Waldu jsme se dostali tak kolem 17,00 hod. Tam také končila naše první etapa cesty do Řezna. Po příjezdu jsme si vzali plavky a šli se koupat do bazénu vedle tělocvičny, kde se spalo. Po večeři se všichni odebrali do tělocvičny ke spaní. Až v půl desáté se zhaslo a všichni šli spát.
Ráno dne 7. 5. 2017 se vstávalo v osm hodin a snídaně byla chvíli poté. Po sbalení se znovu vyrazilo na cestu.
Z Furt im Waldu vedla cesta do Arnschwangu a podél železnice do Chamu, kde byla taková větší zastávka. Připojili jsme se k řece Regen do Rodingu. Roding je poslední zastávka před obědem. Přes Roding se muselo jet skrze město, což byla poměrně komplikované s poslední skupinou, která se skládala z menších dětí. A konečně se přiblížil oběd, který se nacházel v Walderbachu. Poslední skupina byla v trochu časovém skluzu, protože na cestě se nacházel velký kopec, který jim dal poměrně zabrat. Ve Walderbachu jsme si všichni zasloužený odpočinek. Cesta nás pak dále vedla po okraji Waldu přes Rosbach do Hauzendorfu, kde byla další větší zastávka. Dál po cyklostezce, která byla dříve železniční trať do Wenzenbachu, kde jsme přenocovali. Po příjezdu se konala česká mše v místním velmi krásném kostele. Po mši byla večeře a šlo se spát.
Ráno se vstávalo také v osm hodin Asi tak v 8:30 se vyjelo na poslední etapu naší cesty. Jeli jsme skoro bez zastávky až do Regensburgu, kde skoro všechny skupiny trochu bloudily, nakonec jsme se všichni sešli na parkovišti před bazénem Westbadem. V bazénu jsme mohli být až tři hodiny. Po koupačce pro nás měl tak kolem třetí přijet autobus, bohužel se asi o dvě hodiny zpozdil. Cesta ale jinak proběhla bez problémů až na příjezd, který byl až v sedm hodin večer. Konec byl na parkovišti před v Plzni, kde se vše vyložilo a mi se po rozloučení rozjeli domů.
Cestou se žádné vážné zranění nestalo a i počasí nám dost dobře vyšlo.

Marie Lontscharová, 14 let

Akce se uskutečnila za podpory Plzeňského kraje a města Plzně.


  • Konal se rádcovský kurz Konal se rádcovský kurz
    Už druhý rok jsme uspořádali střediskový rádcovský kurz PRSK určený pro mladší vedoucí. Letos se ho účastnilo 18 rádců ze všech oddílů střediska. Následuje reportáž jednoho z nich....
  • Výjezdní zasedání rady Výjezdní zasedání rady
    V říjnu se uskutečnilo každoroční víkendové zasedání střediskové rady.  Během pátku a soboty jsme zhodnotili fungování střediska za uplynulý rok a vytvořili plán činnosti na rok...
  • Ohlédnutí za tábory Ohlédnutí za tábory
    Všechny čtyři naše dětské oddíly podnikly v průběhu července nebo srpna tábor (Pardi a Fénix jeden společný). A protože s krátícími se listopadovými dny se může ledackomu zastesknout po...