Adopce Bruna na dálku

Bruno Maloba je čtrnáctiletý chlapec, napůl Somálec a napůl Korejec, který žije v Keni a nemá rodiče. Žije se svým opatrovníkem a sourozenci ve městě Mombasa ve čtvrti Kisauni, kde také chodí do školy. Letos dokončil základní vzdělání. Rád hraje fotbal a jezdí na kole.

Adopce na dálku

Středisko Ichthys Bruna adoptovalo v únoru roku 2008, kdy mu bylo 8 let. Začali jsme mu posílat peníze, které každoročně získáváme z Betlémského světla. Díky tomu Bruno může chodit do školy, mít co na sebe a mít kde bydlet. Další informace o adopci a Brunovi můžete najít v prezentaci ke stažení.

Komunikace s Brunem

S Brunem jsme v kontaktu pomocí dopisů, které nám 3x ročně posílá. V každém dopise vždy moc děkuje za všechno, co pro něj děláme. Píše co dělá, jak se má a co je nového. Také v každém dopise přijde jeho prospěch ze školy a fotka.

Když byste měli zájem Brunovi napsat vzkaz (určitě by ho to moc potěšilo), tak se nebojte ozvat.

Jak psát dopisy pro Bruna

  1. Pište raději kratší dopis (max jedna A4).
  2. Používejte jednodušší angličtinu (je mu 14). Je možné napsat dopis i česky a já zajistím překlad.
  3. Zvolte taková témata, která pochopí. Bruno zná úplně jinou realitu, než je ta naše (nic o počítačích, mobilech, televizích,...).
  4. Dopis napište v ruce.
  5. Bylo by fajn, kdybyste se vyfotili a přiložili fotku k dopisu (z toho by měl vážně radost).
  6. V každém dopisu nás Bruno oslovuje 'Dear Storzerova Eliska'. Zkuste mu třeba popsat, že jsme jeden oddíl, že vy jste jeho součást, …
  7. Pište dopis tak, aby zněl opravdu kamarádsky a aby Brunovi udělal radost.
  8. Když byste psali o něčem jako například sníh, tak mu musíte vysvětlit co to je, kde se to bere, co se s tím dělá, případně to vyfotit a poslat mu to.
  9. Klidně mu s těmi mladšími, co neumí psát a moc to nepochopí namalujte nějaký obrázek (klidně všichni dohromady).
  10. Nebojte se psát. Klidně často. To, co zažijete, co se u vás děje, jaké je počasí, na co se těšíte, že se za něj modlíte,...
  11. Nepište, že za ním přijedeme (celkově mu spíš nic neslibujte, ale pište raději fakta).

Anička Černá, anicerna@gmail.com, tel: 737 402 810